NederlandsEnglish

Symposium 'Internationale aspecten van de Europese btw'

Voorafgaand aan de oratie van prof. mr. M.E. van Hilten organiseert het Fonds Indirect Tax op vrijdag 19 maart 2010 een symposium met als thema 'Internationale aspecten van de Europese btw'. Dagvoorzitter is mr. D.G. van Vliet, vicepresident van de Hoge Raad der Nederlanden. Het symposium is bestemd voor alle btw-specialisten werkzaam in de advieswereld, het bedrijfsleven, de rechterlijke macht, de Belastingdient, het Ministerie van Financiën en de universiteiten, alsmede voor studenten.

Fonds Indirect Tax
Het Fonds Indirect Tax is een samenwerkingsverband van de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Tilburg, Universiteit Maastricht, Baker & McKenzie, de Belastingdienst, Deloitte, Ernst & Young, KPMG Meijburg & Co, Loyens & Loeff en PricewaterhouseCoopers. Voor meer informatie over het Fonds Indirect Tax, klik hier.

Programma

 • 13.00 uur Ontvangst met lunch
  13.30 uur

  Welkomswoord dagvoorzitter prof. mr. J.W. Bellingwout

  13.35 uur Opening door mr. D.G. van Vliet, dagvoorzitter
  13.40 uur Causerie 'Internationaal goederverkeer en btw; hoe kan het ook' door prof. dr. H.A. Kogels
  14.00 uur Stellingen internationaal goederenverkeer en btw, geponeerd en toegelicht door prof. dr. R.N.G. van der Paardt en drs. M. Talsma
  14.20 uur Causerie 'Is het internationale dienstenverkeer inderdaad eenvoudiger geworden?' door prof. mr. H.W.M.  van Kesteren
  14.40 uur Stellingen internationaal dienstenverkeer en btw, geponeerd en toegelicht door drs. F.L. Idsinga en mr. M. Harthoorn.
  15.00 uur

  Afsluiting van het symposium door mr. D.G.  van Vliet

 • Klik hier voor een verslag van het symposium.

  18